joi, 6 mai 2010

Oameni

Voiam de mult timp sa scriu postul asta, legat de anumite persoane pe care le apreciez in mod deosebit. Inca ma gandesc daca sa fac un serial din asta sau o sa ma rezum strict la acest post.

Ideea este ca sunt anumite persoane pe care am norocul sa le cunosc si care prin ceea ce fac ajuta cum pot scena muzicala romanesca. Dupa cum bine stiti deja, eu de vreo 10 luni scriu si pe siteul Letsrock.ro si vad aceasta contributie a mea la site ca “ofranda” ce o aduc eu rockului. In ultima vreme m-am implicat cat de mult am putut (in limita timpului disponibil) prin faptul ca am fost la concerte, am scris cronici, am ajutat site-ul/evenimente cu promovare, maine o sa ma duc sa impart flyere pentru prima data in viata mea (!!). Dar sunt altii care au facut mai mult.

Iulia & Cezar

Iulia si Cezar sunt administratorii site-ului Letsrock.ro. Au creat acest site din dorinta de a aduce o contributie la promovarea undergroundului romaneasc, de a ajuta trupele in ascensiune pentru ca muzica acestora sa ajunga la cat mai multa lume.

Site-ul a pornit de la ideea Iuliei si s-a materializat in ceea ce este astazi unul dintre cele mai accesate site-uri de profil. Faptul ca m-am intalnit la concertul Manowar cu ei doi si am inceput sa scriu pentru acest site este pur si simplu o intamplare fericita.

Site-ul aduce zero profit in acest moment, nu acesta a fost scopul lui si lucrurile vor ramane asa si in continuare. Promoveaza muzica buna: rock, metal, folk, jazz si alte subgenuri aferente. Echipa este in crestere, toti colegii de-acolo sunt foarte prietenosi si simpatici si va sfatuiesc sa ne abordati la concerte sau pe unde ne mai intalniti voi.

Mai nou, Cezar s-a implicat si in organizarea unui eveniment (festivalul Free Fest de la Bucov, Ploiesti) si sper ca aceasta noua experienta sa-i aduca satisfactiile necesare astfel incat sa nu fie o experienta singulara.

Balaurul

Cu totii il stiti de la concerte sau daca nu, macar ati auzit de Trooper. Pe langa trupa lui, toata munca depusa si daruirea lui pentru muzica romaneasca este uriasa. De cand il cunosc a ajutat trupele mai mici sa ajunga in fata publicului prin faptul ca a invitat nenumarate trupe sa deschida pentru Trooper. Cateva trupe au mers chiar in studioul Trooper sa inregistreze, i-a ajutat cu mixari/masterizari si foarte multe sfaturi muzicale.

Nu rateaza nici o ocazie sa impartaseasca din experienta proprie in lumea muzicala romaneasca (a se vedea si interviul pe care l-am facut cu el si cu Coiot pentru Letsrock).

Pe langa ajutorul acordat celorlalte trupe din breasla, incepand cu toamna trecuta a inceput sa organizeze concerte in barurile din Targoviste. A reusit sa aduca in fata publicului targovistean trupe ce altfel nu cred ca ar fi ajuns niciodata la noi. Cred ca este demn de mentionat ca in afara de seria de concerte We will rock you (organizate de Balaurul) in Targoviste nu se mai intampla nimic notabil pentru rockeri. Avem niste consilieri prin primarie care-s anti-rock si ne-o trag in mod magistral...astfel incat nu se finanteaza nici o manifestare de gen.

Sper ca traditia asta sa dureze si publicul sa invete sa aprecieze ceea ce ne ofera omul asta. Mai pe scurt: veniti la concerte!!

Alin & Raluca

Pe Alin si pe Raluca i-am cunoscut cand am fost in Fagaras. Inca de cand am ajuns acolo, ei au fost foarte primitori cu noi. Citind blogul Ralucai am observat ca ei se implica activ in organizarea de evenimente in orasul ala mic de munte.

Clubul din Faga (Cover Club) este un loc prielnic unor astfel de manifestari concertistice dar daca nu s-ar fi ocupat nimeni sa cheme trupe nu cred ca s-ar fi miscat nimic.

Alin si Raluca sunt niste oameni mai mult decat ok si au reusit in 2-3 zile cat am stat in preajma lor sa ne faca sa ne simtim excelent si sa ii consideram prietenii nostri. Sunt tineri ca si noi, entuziasti, pasionati de muzica buna si se dau peste cap sa faca lucrurile sa se miste in ceea ce priveste evenimentele muzicale.

Sper sa aiba parte in continuare de niste concerte cat mai reusite, cat mai mult public, continuitate si motive sa mearga mai departe cu treaba asta.

Nu in ultimul rand, sper sa ne vedem din nou cu totii!

Acestea fiind spuse.. sunt mandra ca ii cunosc pe acesti oameni despre care am povestit mai sus.

2 comentarii:

logical spunea...

și mă cunoști (virtual) și pe mine :D:)

Ralux spunea...

Off, prea multe cuvinte de bine despre noi! Chiar nu suntem obisnuiti cu asa ceva. Anca, ne-a facut o mare, mare placere sa va cunoastem si sa stam in preajma voastra. Invitatia ramane valabila. Oricand veti avea drum sau cateva zile libere.. va asteptam din nou la noi. Fie ca este vorba despre un concert, fie ca pur si simplu vreti sa va destindeti, intr-o cabana de munte, la aer curat. Sau chiar daca aveti chef de un karaoke la Cover :). Cu mare drag va asteptam. Multumim inca o data pentru cuvintele frumoase.