luni, 7 iunie 2010

Cronica unei distractii anuntate

Pentru ca astazi vreo 4-5 oameni au cautat pe google "cronica trooper 6 iunie" si au ajuns aici in ograda mea (banuiesc ca au fost dezamagiti sa nu gaseasca inca cronicuta) m-am hotarat sa-mi sacrific o ora din timpul meu de odihna dupa munca si sa scriu cateva cuvinte.

Prima veste proasta pe ziua de ieri a venit de la Sasa pe care a lasat-o masina in mijlocul drumului. Ghinion de nesansa Urs, data viitoare sa ii dai bice mai din timp daca vrei sa te rockeresti cu noi.

V-am mai spus in celelalte cronici ca Silver Church-ul mi se pare cel mai tare club de cantat rock din Bucuresti? Singurul incovenient este berea la 0,33 l :-(.

Dar sa trecem la lucruri serioase, adica muzica si artisti :D.

Kinethics sunt o trupa despre care am mai scris si vara trecuta. Intre timp s-au produs ceva modificari de componenta, care se pare ca au fost de bun augur pentru trupa asta, suna mai bine si mai legat. Mi-a placut cover-ul dupa "Ace of spades" si cam atat. Am retinut miscarile faciale ale basistului care este foarte expresiv si faptul ca au o melodie despre sex (din care eu nu am inteles nimic :-)) ).

Idol, singura trupa (exclusiv) feminina din seara asta, a aratat publicului ca si fetele sunt in stare sa cante, sa faca show si mai ales sa primeasca aplauze pentru efortul lor. Bravo!! La "Paranoid" au cantat si metalistii aia suparati care carcoteau inainte ca au aparut niste "gagicute" pe scena. Fetele au ramas doar 4 dupa plecarea din trupa a chitaristei lor solo si se pare ca pentru moment, vor ramane in aceasta formula.

Personal, abia astept concertul lor de vineri (11 iunie) din Targoviste unde o sa petrecem asa cum stim noi mai bine!

Silver Bullet, trupa surpriza a serii! Eu ii mai vazusem in concert, stiam deja ce ma asteapta..dar de data asta parca a fost si mai buna cantarea. Respect pentru nenea vocal (Vladimir) si pentru nenea tobosar (Gomez). Deci efectiv mi-au tremurat genunchii cand am auzit cover-ul lor la "Holy Diver".

A fost o nebunie si la "Fear of the dark" si "Breaking the law". Indiferent de ce trupa "cover"-uiesc baietii vocea se pliaza si suna extraordinar! Sincer, le doresc sa aiba ocazia sa aduca si muzica lor in atentia publicului si sa compuna un hit care sa ramana adanc inradacinat in mintea spectatorilor. Sunt pe drumul cel bun..

Trooper au inceput in forta cu o bucata din "Heaven & hell", un tribut adus de ei celui care a fost Ronnie James Dio (RIP) urmat apoi de "Ultima noapte a condamnatului la moarte", piesa pe care am inceput sa o indragesc din ce in ce mai mult. Surprizele au continuat cu alte piese ce se aud rar prin concerte ("Pentru tot ce-a fost", "Inapoi", "O viata este prea mult").

Cred ca nimeni nu se astepta sa auda "O viata este prea mult" ieri si, pentru mine, a fost cu siguranta momentul culminant al serii. Nu au lipsit nici piesele de pe ultimul album, din cate imi amintesc au fost "Vlad Tepes", "Kara Iflak" si "Solii turci". Thank you, thank you, thank you troopers fiindca in continuare aud Old school baby live, o alta piesa pe care o iubesc.

Bisul m-a suprins intr-un mod placut, "I want to break free" trezindu-mi amintiri de la ziua mea de anul trecut (shhh! nu va mai spun nimic!).

Distractia continua vineri la Targoviste!

Pentru poze, admirati aici operele de arta ale lui Miluta (asa cum ne-a obisnuit): http://www.letsrock.ro/reviews_Galerie+foto+Kinethics%2C+IDOL%2C+Silver+Bullet+si+Trooper+in+The+Silver+Church%2C+6+iunie+2010_98.html

In final, sper ca Andrei s-a simtit bine la concert in compania mea si a prietenilor mei si cred ca nu o sa dureze mult pana o sa toceasca CD-urile cumparate ieri.

3 comentarii:

logical spunea...

normal ca m-am simtit bine... you're fun...

cd-urile nu se tocesc, ca leviteaza :)

Sasa spunea...

sa stii ca logical are dreptate, cd-urile nu se tocesc, alea is vinilurile ;)
m-a lasat si pe mine rabla in cel mai bun moment...eram super nervoasa ieri.
da sper ca ati avut loads of fun :D

Lenore spunea...

Oaaa..le zic la astia sa scoata de-acu incolo albumele si pe vinil, asta cu levitatul suna dubios rau :P.

Hai vineri la Tgv, sa-ti scoti parleala :D.