luni, 5 aprilie 2010

Jurnal de turneu - Trooper in Buzau si Campina

Asa cum v-am promis intr-un post anterior, revin cu cronica pentru concertele Trooper din Buzau si Campina. Incep cu un sfar sincer pentru toti iubitorii de muzica rock, un sfat ce nu are neaparat legatura cu Trooper ci cu toata miscarea rock din Romania: mergeti la concerte! Nici o cronica, nici o poza si nici o inregistrare nu poate sa redea atmosfera si sentimentele pe care le traiti la un concert.

Eu sunt destul de norocoasa atunci cand vine vorba de concerte Trooper si am reusit sa ajung si la concertele din Buzau si Campina.

In Buzau cantarea a avut loc in T'essence Pub, un loc foarte primitor, mare si fain amenajat. A fost un concert la care multi oameni au stat la masa (eu n-as fi putut sa fac asta..) dar chiar si cu acest mic impediment lumea s-a aratat foarte entuziasmata.

In deschidere au cantat prietenii nostri de la Incipient care s-au achitat foarte bine de sarcina de a ii incalzi pe cei aproximativ 120 de oameni din sala pana ce Trooper au intrat pe scena. Ca de obicei, dupa cantarea Incipient baietii au impartit in public cateva CD-uri cu demo-ul lor.

Trooper au dat startul distractiei buzoiene cu medley-ul format din 4 piese de pe Desant, o nebunie de ritmuri ce cuprinde piesele "De la inceputuri", "Un singur drum", "Scandal" si "Inca un strigat". Un ropot de aplauze mai tarziu, Coiotul salut publicul cu un calduros "Bine v-am regasit Buzau!! Sunteti gata de distractie?" si urmeaza "Doar a mea", "Inca o lupta" (moment de extaz pentru public evident) si "Nu mai conteaza".

Avem parte si de o scurta trecere prin ultimul album Trooper prin piesele "Vlad Tepes" si "Pas infinit", publicul canta, semn ca stiu si piesele noi nu numai pe cele vechi.

Coiotul continua dialogul cu publicul, ii intreaba pe spectatori daca au vazut filmuletele in care Guta (coada de maimuta) canta manele-rock si asa cum era de asteptat, le transmite manelistilor mesajul: "Dispari din ochii mei"!

Urmeaza prezentarea trupei, headbanging pe "Nu trebuie sa vrei", maini in aer la "Cum vreau eu" si bucurie maxima la "Old school baby" si "Solii turci". Finalul se apropie, Coiotul anunta ca mai sunt doar 3 piese. Asa cum era de asteptat, avem parte de "Amintiri", "Tari ca muntii" (piesa care de atatia ani, ne reprezinta pe noi publicul, dar mai ales pe ei Trooperii) si "Strigat". Nu aveam nici un dubiu ca o sa se ceara un bis asa ca baietii revin cu coverul AC/DC ("Highway to hell") care le iese atat de bine si care mai pune inca odata pe foc toata sala!!

La cateva ore de la finalul concertului, cu adrenalina inca in vene, pun capul pe perna sa adorm, inchid ochii si aud in minte publicul din T'essence strigand "Trooper! Trooper! Trooper!".

A doua zi (dupa un drum de aproximativ 2 ore) ne pregatim de un nou concert Trooper, de data asta in Campina. Fusesem "avertizata" acum ceva vreme cu privire la faptul ca in Campina exista un public ahtiat dupa Trooper si ar trebui sa ne asteptam la ceva cu totul special.

Inainte de concert apar deja cativa fani amatori de autografe si un fan vine chiar cu propria chitara pentru a lua o amintire pe aceasta de la Trooper. Balaurul decide sa cante o piesa in concert cu chitara fanului lor (acesta fiind deja intr-un semi-extaz, va dati seama..).

In jurul orei 9, s-au strans aproximativ 100 de oameni pentru concert. Localnici, targovisteni, ploiesteni, toti suntem gata de distractie. Ca si in seara anterioara, Incipient deschide pentru Trooper. Se-aud fain, publicul ii aplauda indelung.

Trooper afiseaza un nou banner pe peretele din spatele scenei. Sper sa aiba ocazia sa-l afiseze la cat mai multe concerte ca e foarte fain!

Baietii modifica un pic playlist-ul fata de ziua precedenta, avem parte de piesele "Ultima noapte a condamnatului la moarte" si "Pentru tot ce-a fost". Nu le-am mai auzit de foarte multa vreme live si ma bucur :D.

La "Nu mai conteaza" Balaurul canta cu chitara fanului lor din Campina care face poze intr-una la chitara sa in mainile idolului sau. Mai rar asa o onoare pentru un fan!

La bis baietii ne ofera piesa "17:00", publicul nu se mai opreste din aplaudat, nu degeaba a zis Coiot ca la Campina este a doua casa a lor. Dupa concert plecam repede, trebuie sa ajungem in Targoviste.

Ma gandesc nostalgic ca deja am bifat 7 concerte Trooper anul asta, niciunul la fel ca celalalt. Sa imi tineti pumnii sa se alinieze planetele si sa pot pleca si saptamana viitoare la concerte.

Hai cu rocku'!

Niciun comentariu: