miercuri, 3 februarie 2010

Poets of the Fall


O trupa finlandeza. Un fel de rock, poate alternativ, pe wiki scrie si post-grunge (eu n-as zice). Dupa cum vedeti, n-au plete. Desi-s fan pletosi, in cazul astora se scuza, fac o muzica prea buna ca sa mai conteze si altceva.

I-am descoperit inca de la primul lor album, prin 2005, am descarcat o piesa atrasa fiind de numele trupei (puteam sa jur ca sunt o trupa de dark-gotic dupa nume..). Si mi-a placut Late goodbye-ul, am zis ca sunt o trupa cu potential si poate n-ar fi rau sa ascult si albumul. Signs of life m-a fermecat de la prima ascultare, am descoperit melodii mult mai faine decat prima pe care am ascultat-o.

Marko are un timbru vocal deosebit, de fapt vocea si versurile fac asa cam 70% din muzica lor. I-am mai pomenit pe aici de cateva ori (chiar intr-un post cu "altceva decat rock", in continuare eu ii consider un altceva). I-am urmarit in timp, album cu album si-acum se pregatesc de lansarea celui de-al patrulea. Are un nume cam emo-gay ("Twilight theater") dar sper sa fie doar numele asa. Am incredere in trupa asta.

Nu am sperante ca o sa ii vad prea curand live, fiind prea vag comerciali si nici pe la festuri nu am prea auzit de ei. But who knows...

Va las cu Carnival of rust-ul si va doresc spor la ascultat.

3 comentarii:

Andrei Vajna II spunea...

Daca "Twilight Theater" e emo-gay, atunci "Dream Theater" cum e?

Lenore spunea...

Divin! :P

Nathanael spunea...

nah, credca ti'ai format imaginea gresuta despre cuvantul "twilight" din cauza filmului, "Twilight theatre " mie imi inspira mai degraba un fel de "prefacatorie pe intuneric", si daca interpretam asta dintr'un punct de vedere satiric, mi se pare o idee geniala , si chiar sper sa mai fie in album satire superbe cum e "more" sau "sorry go round"