duminică, 7 februarie 2010

Genii muzicale (ep.4): Bruce Dickinson


Pentru cei care ma cunosc, postul asta vine ca un lucru firesc. Sunt fan Iron Maiden de multi ani si bineinteles fan Bruce Dickinson. In postul asta nu vreau sa va vorbesc despre Iron Maiden (mai ales ca am mai scris despre ei pe aici) ci mai mult despre cariera solo a lui Bruce.

Personal, il consider pe Bruce some kind of God si asta nu numai datorita talentului incredibil de a canta, ci pentru tot ceea ce este el ca om. E uimitor ce pasiune poate sa aiba pentru avioane (chiar el a fost unul dintre pilotii cu care au zburat Maiden in jurul lumii in turneul Somewhere back in time). In plus, Bruce e pasionat de literatura, cinematografie si are si o emisiune la radio.

In cariera lui solo a colaborat cu Roy Z, ar fi incorect sa nu ii recunosc si lui meritele cand vorbesc de albumele solo Bruce Dickinson. Colaborarea asta a inceput de la Balls to Picasso dar inainte de asta trebuie sa amintesc si de Tattooed Millionaire (primul album solo al lui Bruce).

Nu pot sa ma hotarasc care album imi place mai mult asa ca o sa va ofer pe tava doua recomandari: Balls to Picasso (Hell no, Change of heart, Tears of the dragon) si Accident of birth (Road to hell, Man of sorrows, Arc of space).

Nici ultimul album, Tyranny of souls nu este de ratat, l-am ascultat de foarte multe ori cand a aparut in 2005.

Nu o sa le duceti dorul colegilor lui Bruce din Maiden fiindca o sa auziti pe albumele solo si o parte din chitaristii Maiden (colaborarea cea mai lunga a fost cu Adrian Smith, il vedeti si in clipul de mai jos).

Imi doresc foarte mult sa-l revad in concert pe Bruce dar sansele sa fie un turneu solo sunt foarte mici in acest moment. Va trebui sa ma multumesc cu Iron Maiden (si asta daca am noroc :P).

2 comentarii:

Andrei Vajna II spunea...

Asta chiar n-avea cum sa lipseasca. Si mie mi se pare ca e un fel de zeu la cate chestii o facut. Si cand te gandesti ca pana si cei din Manowar au mers intr-un avion pilotat de el. :D

Lenore spunea...

Ma bucur ca apreciaza cineva ce incerc sa fac aici (sau macar citeste). Chiar ma gandeam la un moment dat daca are sens sa continui...