sâmbătă, 6 februarie 2010

Genii muzicale (ep.3): Tobias Sammet


In sfarsit am ales si eu pentru seria asta de posturi un muzician pe care am avut norocul sa-l vad in exercitiul functiunii. Ce a facut omul asta sa merite onoarea de a aparea in sectiunea cu genii muzicale?

In mare, cam doua lucruri m-au convins, pe numele lor Edguy si Avantasia. Dar sa le luam pe rand.

Edguy este o trupa de power metal din Germania, in care Tobias ocupa "functia" de vocal. Trupa s-a nascut prin 1992 si a fost o trupa de liceeni la inceput dar au crescut si au avut noroc. Bineinteles ca norocul si l-au facut si ei intr-o oarecare masura. Au avut niste guest stars de marca pe albumul ce i-a facut cunoscuti (vorbesc de Timo Tolkki si Hansi Kursch) si lucrul asta i-a ajutat enorm. Cel mai mult imi place albumul Hellfire Club din 2004, dar nici ultimul nu-i de ratat (Tinnitus Sanctus se numeste). Must listen: King of fools, Superheroes, Ministry of saints.

Avantasia este un proiect de-al lui Tobias, ce a adunat multi muzieni exceptionali la un loc si rezultatul s-a materializat initial in albumele The metal opera part I & part II. Partea buna este ca nu s-a oprit numai la cele 2 masterpiece-uri si a mai scos si The scarecrow. In plus, pentru 2010 se lucreaza intens la inca 2 albume!!

Ca sa va faceti o idee peste cine mai puteti sa dati ascultand Avantasia, take a look la lista urmatoare: Henjo Richter (Gamma Ray), Markus Grosskopf (Helloween), Eric Singer (Kiss, Black Sabbath, Alice Cooper), Roy Khan (Kamelot), Jorn Lande (ex-Masterplan), Michael Kiske, Kai Hansen, Timo Tolkki, Alice Cooper, Sharon den Adel (Within Temptation) etc.

Pe Tobias l-am vazut live cu Edguy anul trecut (v-am zis ca a fost un an norocos din punct de vedere al concertelor pentru mine :p). Pe vremea aia nu ascultasem prea mult nici Edguy nici Avantasia dar in timpul concertului am reusit sa ma indragostesc de muzica lor si-asa am devenit fan.

Si pentru ca nu se poate sa termin postul fara un fundal sonor adecvat...

3 comentarii:

Andrei Vajna II spunea...

Oau, nu ma asteptam sa-l pui pe asta. :)) Show-ul Avantasia e unul care te captiveaza pe loc. Nu poti sa ramai indiferent la spectacolul de lumini, sunet si actorie. Intr-adevar, Tobi e un geniu, undeva in the vains of Joey de Maio.

(Ha! Nici tu nu te asteptai la o asemenea comparatie. :P)

Lenore spunea...

Indeed, nu ma asteptam:P.

Din cate imi amintesc tu ai vazut Avantasia in Germania?!

Andrei Vajna II spunea...

Nu. Ungaria. La Félsziget.