joi, 25 februarie 2010

Bye bye beautiful

Cum am ratat eu acum juma de ora sansa de a ma baga in seama cu un roacer frumos si destept? Ma taram in drum spre casa si m-am oprit la chioscul de ziare din capatul strazii ca vazusem acu cateva seri o carte pe care o vroiam. Si vad eu ca nenea avea acolo un teanc mare de carti de la Adevarul si il pun sa-mi zica pe care le are sa-mi aleg...

Huruiau masinile in strada si sa mor daca intelegeam ce zicea ala. Ma strofoc eu sa-mi aduc aminte si imi pica fisa ca aparuse de curand la concurenta Adevarului "Invitatie la vals" si pentru ca sunt obosita si inculta ii zic lu nenea "aveti cartea de la Jurnalul cu valsul?", nenea "nu mai e", eu "uf...da parca-mi aduc aminte ca cea de la Adevarul pe care am vazut-o era ceva cu Don Juan.." si-aici intra in scena roacerul (pe care nu-l observasem pana atunci fiind foarte implicata in discutia cu nenea) care zice simplu "Moliere, era o carte mai subtire asa..", eu foarte varza, rosie de rusine si cu emotie in glas la vederea roacerului, ma uit la nenea si zic "Bine, daca n-o aveti nici p-asta, multumesc..." si plec.

Stupid Anca, stupid, stupid, stupiddddddd...nu puteai sa zici nimic mai inteligent? Nu puteai sa te bagi in seama cu roaceru binevoitor, very nice si cute?

Si-acu consolarea ca strugurii sunt acri: roaceru se amuza de incultura mea (damn it!) si s-a gandit sa-mi faca un pustiu de bine si sa ma culturalizeze, roaceru are 20 de ani (parea cam tinerel ce-i drept), o sa trebuiasca sa ma intorc la aceiasi carte pe care ma chinui de cateva luni sa o termin (n-am timp :(..).

In afara de frustrarile de mai sus, am si-o veste buna pe ziua de azi: s-a confirmat concertul cu Aerosmith din Romania, pentru 18 iunie. Cred ca-mi iau bilet saptamana viitoare.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Scrii sensibil si uneori chiar frumos, dar te rog eu mult intelege ca nu exista "aceiasi", ci "aceeasi", si invata cand se foloseste "care" si cand "pe care"! E pacat sa faci greseli chiar de clasa a doua.

Lenore spunea...

O sa incerc sa corectez pe unde este posibil, dar de cele mai multe ori n-am timp sa recitesc ce scriu si-mi mai scapa lucruri de-astea. N-am pretentii de jurnalist sau blogger cu renume asa ca ma cam doare la basca de faptul ca nu sunt 100% compliant cu gramatica limbii romane...:-).

Anonim spunea...

Scuza-ma daca te-am jignit. Tocmai pentru ca scrii mai frumos, mai cald si mai sincer decat jurnalistii si bloggerii cu renume m-am gandit ca ar fi bine daca ai indrepta cateva mici greseli. Eu te citesc cu multa placere.

Andrei Zbîrnea spunea...

sigur nu eram eu ala? in afara de faptul ca nu sunt frumos, cred ca ma potriveam situatiei...roacker si cititor, ba ma mai chinuie si talentul poetic din cand in cand