marți, 17 august 2010

Cronica Artmania 2010 Ziua II

Ziua a doua de Artmania a adus in fata publicului trupele Sirenia, Dark Tranquillity si Serj Tankian (&band, daca-mi este permis).

Inainte de cateva cuvinte despre fiecare trupa, trebuie sa mentionez ca organizarea Artmania a fost una foarte buna. Probabil experienta isi spune cuvantul sau faptul ca intr-adevar oamenii din Sibiu sunt mai civilizati decat cei din Bucuresti dar eu pe parcursul celor 2 zile cat am fost la festival nu am vazut imbulzeala, cozi sau alte cele.

Sirenia, trupa norvegiana cu o solista noua in persoana carismaticei roscate Ailyn a intrat pe scena in jurul orei 19:00. Am recunoscut prima piesa Path to decay, Ailyn a cantat foarte bine si nici trupa nu s-a lasat mai prejos.

Au avut un setlist ce a inclus piesele: Sundown, Otherside, Downfall dar cred ca toata lumea se astepta la mai multe piese vechi. Eu nu sunt mare fan al metalului cu prezente feminine la voce dar se pare ca aceasta reteta este una de succes.


Dark Tranquillity cu un death metal melodic cantat magistral si-au facut intrarea pe scena sibiana in aplauzele a aproximativ 3000 de fani (am estimat eu). Pareau fericiti ca se afla in sfarsit in Romania si chiar uimiti pe alocuri de reactia publicului la prestatia lor.

Pentru mine au fost revelatia zilei a doua, cu siguranta o trupa ce se va regasi in playlistul meu de acum incolo. Au sunat foarte bine, cei 21 de ani de experienta isi spun cuvantul fara drept de apel.

Din setlist amintesc: The fatalist, Iridium, Therein si The final resistance. Un show plin de energie, foarte metalic ce va ramane in inima fanilor multa vreme de acum incolo.

Simpaticul Serj Tankian m-a uimit cu stilul lui absolut unic de a canta. Il ascultasem inainte pe discuri si cu System of a Down si pe albumul lui solo "Elect the dead" dar parca live suna mult mai bine.

Acompaniat de o formatie proprie si chiar de o orchestra formata din romani (ce nu prea s-a auzit) Serj ne-a incantat cu "The unthinking majority", "Sky is over", "Baby", "Lie, lie, lie" si la final a fost "Empty walls". A cantat mai multe piese si de pe viitorul album ce urmeaza sa fie lansat, "Imperfect harmonies".

Daca mi-a placut Serj? Mi-a placut enorm si ca artist dar si ca om prin perspectiva celor pe care le-a spus intre piese. Nu cred ca a spus chestii doar de dragul de a umple golul dintre piese...

Astept cu nerabdare noul lui album si de ce nu, un nou concert cu Serj.

Multumim Artmania pentru 2 zile pline de rock!

2 comentarii:

logical spunea...

esti mult prea indulgenta...

Lenore spunea...

Imi mentin parerile in totalitate. Totusi, imi pare rau ca m-am grabit sa scriu si nu am detaliat anumite aspecte.

Mi-a placut cronica ta - chiar daca tu esti mult mai carcotas - mai ales partea cu tobarul de la Swallow the Sun pe care eu am omis-o...am uitat :-(.