joi, 18 martie 2010

Anca in wonderland

Nu cred ca v-am povestit pana acum despre ideile mele de afaceri. Nu-mi doresc sa slugaresc toata viata la altii, vreau ca pana la 35 de ani sa-mi fac afacerea mea proprie in care sa investesc bani, timp si suflet.

Am avut mai multe idei de-a lungul timpului, initial vroiam sa-mi fac un magazin de muzica. In timp mi-am dat seama ca in viitor muzica pe format fizic (caseta, CD, DVD, vinil) va fi doar o amintire (mai putin pentru nostalgici..) asa ca a trebuit sa renunt la magazinul meu de muzici tapetat cu postere cu trupe si afise de la concerte.

Apoi, am mai avut un gand legat de un bar in care sa organizez evenimente, sa promovez muzica de toate genurile si sa ajut la promovarea undergroundului. Parea o idee minunata, dar este o mafie incredibila in domeniu si in plus dupa o anumita varsta nu stiu cat as mai rezista sa ma ocup de asa ceva (sa pierd nopti intregi in bar, e destul de self-destructive).

Si-asa am ajuns la ultima idee de coffe-tea-alte chestii shop. De fapt nu shop, ci un fel de cafenea asa care sa aiba mai multe chestii. Sa va explic: as vrea o cafenea cu jukebox gen America anilor '80, cu canapele confortabile, masute albastre si tablouri micute pe pereti. Sa vindem ciocolata calda, cappucino, milkshake, frappe, cafea de toate felurile, ceaiuri bune si suc de fructe. Si vreo doua-trei tipuri de home made cookies pentru cei care vor sa si rontaie ceva. Pe langa toate bunatatile astea vreau sa avem de vanzare si muulte tipuri de dulceata! Nu ma gandesc sa ma apuc eu de prajiturit si facut dulceturi, dar inca stiu destule persoane cu astfel de indeletniciri si din mainile carora ies niste bunatati ce nu pot fi egalate niciodata de produsele din comert.

S-avem si o biblioteca pe macar o jumatate de perete cu carti pe care oamenii sa poata sa le imprumute cat timp stau sa bea ceva. Sa fie totul client friendly, un spatiu cosy in care sa te poti retrage linistit pentru o poveste cu cineva drag. Ah si internet wireless for free evident :D.

Nu vreau nimic fake, nu vreau termopane, nu vreau pahare de plastic, nu vreau prajituri cu gust de cauciuc.

Pentru toate astea de mai sus, am nevoie de un spatiu (pe care vreau sa-l cumpar fiindca nu vreau sa platesc chirie) intr-un alt oras decat Bucurestiul, pe care dupa cum stiti il cam urasc, de un designer interior cu o viziune destul de old school si evident, de multi bani pentru a porni toata treaba.

Cum vi se pare ideea?

6 comentarii:

Sasa spunea...

ti-a placut cind te-am dus la cotroceni?
gaseste in tgv un subsol deala. gen pivnita lui bunica-mea(arata cam cum arata casa veche inauntru si mai e si pe linga turn...)
ca cred ca o un loc de iesit chill in tgv ai face bani :P
so, ne asociem :-> ?

Lenore spunea...

Ideea mea nu prea se preteaza la un subsol. Si da, la Targoviste m-am gandit mereu ca ar fi locul ideal pentru asa ceva :D.

Negociem cu asocierea!

Anonim spunea...

Nu-i rea ideea... :)

Anonim spunea...

Adrian spunea...

Si din cand in cand muti cartile in spate si faci un concert mic de rock unplugged, sau pui un pianist batran cu parul alb sa cafe-concerteasca.

logical spunea...

si eu vreau sa-mi fac firma de proiectat microprocesoare :))...

mai vedem ce ne rezerva viata :D

Maria spunea...

iti amenajez eu localu:>
ca asta o sa fac cand ma fac mare si nu mi strica antrenament:>