duminică, 27 iulie 2008

Metal up your ass!!! Metallica in Bucuresti

Inca din dimineata zilei de 23 iulie, am tras cu ochiul si urechea de pe terasa cladirii unde lucrez la mersul treburilor pe stadionul Cotroceni..pe la pranz s-au auzit ceva probe de sunet, batai de tobe (eu: hey Lars, how's goin'?:)) ), dup-aia ceva acorduri de ghitari si cateva cuvinte spuse de Hetfield (parca am auzit un Hell yeah, da nu bag mana in foc, o fi fost numa entuziasmul meu).

Deja incepand cu ora pranzului in zona incepusera sa misune zeci de metalisti cu tricourile negre aferente..entuziasmul meu nu era numai al meu. Aveam sa vad Metallica in numai cateva ore!!!

Pe la ora 5, am plecat de la job (schimbat constiincios in toaleta de camasa in ceva tricou negru..), m-am intalnit cu lumea la eroilor si de acolo am luat-o spre stadion. Prin fata stadionului erau ceva oameni care nu ca vindeau bilete, ci vroiau sa cumpere (deh, concert sold out!).

Nici n-am ajuns bine pe stadion in gazon A ca a inceput ploaia...firar. Injuraturi si tot tacamu', pelerina, plastic ceva pauza. Ploaia ne-a patruns pana la piele, mi se incretise pielea pe mine dar nimic nu mai conta, mai era putin si vedeam Metallica.

Pe la 8 au intrat The sword, au sunat bine dar publicul plouat cum era nu a reactionat prea zgomotos (si-au pastrat fortele pentru ce avea sa vina probabil). Mi-au placut, totusi mi-a parut rau ca nu au venit si Down pentru concertul din Bucuresti.

Dupa The Sword si alte cateva reprize de ploaie , muzica pestrita, se aude AC/DC dupa care gata, se aud acordurile de la Ecstasy of gold si multimea incepe in urale sa aclame trupa mult asteptata. Nu mai conta ca ploua si mai tare, nu mai conta nimic.

In gazon A toti urlau din toti plamanii Metallica!!Metallicaaaa!!!!!. Si au inceput, Creeping death, For whom the bell tolls..deja eram in transa. Cantat la greu, headbanging, ridicari pe varfuri (bai mic e Lars ala si sta si ascuns dupa tobe:P) ca si eu sunt pitica. Urale la fiecare piesa, agitatie!! Superb playlist. Incepe Fade to black, tremur, nu ma asteptam sa o cante, cant si eu cu ei jumatate de piesa cu ochii inchisi, simt fiecare instrument, vibreaza stomacul (mi-o fi fost foame?:)):P). Face James chestia cu mana, noroc cu monitoarele ca ma prind si eu ce si cum. Incepe Nothing else matters..tot stadionul canta, ma uit in spate, mii se suflete, chiar ca poate sa ploua un potop dar noi vedem si ascultam Metallica live..

Artificii inainte de One, caldura vine pana in fata si it feels damn good, parca a mai stat si ploaia. Piesele curg pe banda, headbang si mai indracit. La bis au cantat Last caress (really really cold sweet ..), So what si Seek and destroy.

Se termina, of Doamne, nici nu stiu cand a zburat timpul, stam si asteptam sa se mai goleasca stadionul, poate poate mai gasim vreo urma (guitar pick) de Metallica pe acolo..nu gasim:(. Iesim in final, statuse si ploaia. Imi iau afis imens caruia inca ii caut loc in camera. Macar in suflet stiu unde i-am plasat si nu-i dau jos de acolo no matter what:)).

Un comentariu:

Razvan Mihailescu spunea...

Din cate am auzit si vazut a fost foarte fain ! Glad you had fun ! Ne vedem la Maideen !