marți, 26 februarie 2008

Music for my heart (II)

Daca tot am facut un top cu albume preferate am zis ca n-ar strica si unul cu albume scoase pe plaiurile mioritice. Asa ca, lozul castigator merge azi la :

Trooper-Desant

Cred ca este unul dintre albumele pe care le-am asteptat cel mai mult si chiar ma bucur ca am reusit pana la urma sa fac rost de el in varianta mai putin electronica. Cu toate ghinioane pe care le-au avut baietii in legatura cu lansarea si scoaterea pe piata a Desantului, cred ca tot raul a fost spre bine. De Trooper auzisem cu mult timp inainte sa le aud piesele, ce sa ii fac, targovisteni de-ai mei. Prima piesa care am ascultat-o de la ei a fost "Inca o lupta". Dupa ce am descarcat repede tot ce era pe site-ul HMM, am zius gata trebuie sa ii vad in concert ca prea-s aproape de mine. Si de atunci i-am tot vazut (am pierdut de mult numaratoarea cu concertele lor). M-au prins bine de tot cu Trooper I si deja cand aparea Desant eram big fan. Am fost la lansare si m-am bucurat de fiecare secunda a show-ului (chiar a fost un show complet). Deja stiam piesele de prin concerte, de pe EP-ul din 2004. O singura piesa pot sa zic ca nu ma "prinde" atat de bine ca si celelalte, nu stiu daca ati ghicit dar e vorba de "Politicienii". Chestie de gust, I guess. Inutil sa caut o piesa preferata, e imposibil..am atatea amintiri legate de fiecare piesa, de fiecare concert incat as putea scrie un roman dedicat lor. Probabil ca o sa mai revin cu un post legat de Trooper in viitor.

Iris-Luna plina

Probabil primul album complet ascultat de la Iris (nu-s chiar sigura de lucrul asta), m-a prins rau de tot si m-a facut sa inteleg de ce sunt atat de iubiti si apreciati de o multime de oameni. Chiar nu mai stiu momentul cand am dat cu auzul de Iris dar numele lor l-am auzit cu siguranta la parintii mei inca de cand eram mica. Stiu ca "Luna plina" face parte din albumele mai noi ale formatiei (cat de nou poate sa fie si el din 1996) si multi zic ca ar fi ultimul album de rock al celor de la Iris dar pentru mine chiar a fost inceputul in ceea ce priveste Iris. I-am vazut si pe ei de foarte multe ori in concert si cel putin la ultimele la care am ajuns mereu m-a incercat o oarecare tristete. Sper ca povestea Iris sa nu se termine niciodata...

Phoenix-Mugur de fluier

Melodii ce au devenit legende ca si trupa ce le canta inca din 1974. Cred ca a fost unul dintre primele viniluri care le-am ascultat (thanks to tata). De piese nu cred ca as putea sa zic nimic ce nu s-a zis pana acum. They are history. Cred ca ultima data i-am vazut la Motorrock si tin minte ca dansam singura pe acolo de nebuna prin iarba:)). Sunt o alta trupa pe langa Trooper care imi trezeste pofta de viata cand nu am chef de nimic.

Cargo-Ziua vrajitoarelor

Alta trupa care a devenit "clasica" pentru rock-ul romanesc. Paradoxal sau nu, mie imi fac pofta de baut (nu ma omor eu cu alcoolul de felul meu). Imi pare rau ca a plecat Kempes si cred ca ceva s-a rupt la momentul acela. Acum, cu noile creatii ale trupei nu prea am intrat in contact..nu simt nevoia. I-am mai vazut pe la tv, imi place vocea noului vocal dar parca canta mereu aceiasi piesa all over again. Sper sa scoata ceva sa ma dea pe spate:)).

Blind Spirits-Trapped into reality (release soon)

Poate va intrebati cine-s necunoscutii astia, ce cauta langa trupele de mai sus care fac/au facut istorie in rock-ul romanesc. Ei bine, necunoscutii astia care nu au nici macar un album scos pe piata au cateva melodii de care ma leaga foarte multe amintiri si emotii. Cred ca as putea recita cu ochii inchisi aproape toate piesele lor, atat de mult le-am ascultat. Nu ratati concertele lor, baietii chiar pun suflet in asta. Recomandari: Reign of the past, There can be only one, The other me, Road of broken hearts. Va asigur ca o sa mai auziti de ei:).

2 comentarii:

Sasa spunea...

cred ca anca a inebunit.tot face topuri in fiecare zi. glumeam, asa macar mai aflam preferintele muzicale ale celor din jurul nostru. un lucru me bucura enorm, ca topurile tale sunt facute cu suflet,adica albumele anumerate acolo chiar iti trezesc amintiri :)

Lenore spunea...

Thanks Sasa. Rock on!