miercuri, 24 octombrie 2012

Cronica Accept si Aria in Chaos Venue, 21 octombrie 2012

Aflati in turneul de promovare al albumului "Stalingrad", Accept s-au oprit la Bucuresti pe 21 octombrie 2012. Ultima seara a unui weekend foarte metal se arata una interesanta, dupa ce vazusem live in urma cu 2 ani cateva piese Accept la festivalul Sonisphere.

Am ajuns la Chaos Venue destul de devreme, nu se deschisese inca accesul pentru public. Am avut parte de niste discutii interesante la poarta, alaturi de fani Accept de toate varstele. Autocarul Accept era si el chiar la poarta, asa ca am avut si niste intalniri spontane cu cei din trupa, un inceput frumos al unei seri de nota 10.

Concertul a fost deschis de Aria, o trupa de metal din Bucuresti ce s-a prezentat in formula: Cezar Popescu (Vita de Vie), Cosmin Lupu (Voodoo), Dan Ionescu, Adrian Ilie si Alex Pascu (Goodbye to Gravity, nu stiu daca a fost invitat doar la acest concert sau are un loc permanent in trupa). Au avut un show scurt, cu un public destul de nerabdator in asteptarea headlinerilor dar au gestionat excelent situatia oferindu-ne un concert intens, plin de energie. Stilul lor este greu de categorisit, cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti la urmatorul lor concert si sa ii ascultati. Se pare ca vor lansa primul lor material in clubul Fabrica pe 29 noiembrie, asa ca stati cu ochii pe ei.

Trebuie sa mentionez (mai ales ca am fost si in calitate de fotograf la acest eveniment) ca nu stiu ce s-a intamplat cu Chaos Venue duminica, pana au intrat Accept pe scena, dar efectiv era bezna. Cred ca se facea economie la curent electric, asta dupa ce cu o seara inainte Mike Portnoy ceruse insistent mai multa lumina pe scena.

Accept au fost incredibili! Lectia de heavy metal a inceput cu "Hung, Drawn and Quartered", "Hellfire" si "Restless and Wild". Astea 3 piese n-am mai stiut de mine, am stiut doar ca aveam de fotografiat, trebuia sa ma concentrez pe asta dar mi-a fost aproape imposibil sa o fac in totalitate. Auzeam strigatele insufletite ale celor din public, aclamau intens, scena era un camp de batalie iar Accept soldatii ce executau totul in cel mai minutios mod posibil.

Au sunat perfect, au avut coregrafie, au avut vana si energie cat pentru 10 trupe la un loc. Nu-s doar o trupa de mosuleti ce canta heavy metal, sunt o trupa legendara ce muta muntii din loc! La "Stalingrad", Mark flutura steagul Accept si publicul se transforma el insusi intr-o armata. 

Peter Baltes, Herman Frank si Wolf Hoffmann au fost un trio de foc si au avut fiecare momentul lui indelung aclamat. Din setlist s-au mai numarat "Breaker", "Bucket Full of Hate", "Shadow Soldiers", "Bulletproof", "Aiming high", "Princess of the Dawn" si "No Shelter".

In nici un caz nu s-ar fi putut termina concertul dupa "Fast as a Shark", Accept au fost ceruti insistent la bis. Inca 3 piese ne-au mai cantat, un regal heavy metal incheiat magistral cu imnurile "Metal Heart", "Teutonic Terror" si "Balls to the Wall". Publicul de heavy metal este cel mai inflacarat public, cantand si facand headbang pana la epuizare. Am cantat la semnalul lui Mark Tornillo si ne-a iesit de minune, am fost un cor si-un suflet, nebunie totala. 

A fost o seara in care heavy metalul a triumfat din nou, un concert de mare exceptie. Jos palaria in fata tuturor celor care au facut posibil acest concert si mai ales, in fata marilor muzicieni de la Accept!

Niciun comentariu: