vineri, 23 martie 2012

Cronica Steelborn lansare Trup de Apa in Jukebox, 22 martie 2012

Va mai amintiti de trupa Stillborn ce a deschis anul trecut concertul Bon Jovi de la Bucuresti? Intre timp, si-au schimbat numele in Steelborn si mai bine de 6 luni au stat inchisi in studio si sala de repetitii pentru a ne pregati primul lor album. "Trup de Apa" a avut lansarea pe 22 martie 2012 in clubul Jukebox in fata a peste 400 de fani Steelborn.

Pentru cine nu ii cunoaste inca, Steelborn sunt Aura Pohoata (voce), Robert Munean (bass), Alex Botezatu (chitara), Mihai Danciulescu (chitara) si Catalin Gurau (tobe) si impreuna, ne-au aratat ca o trupa tanara poate avea o ascensiune fulminanta de la "necunoscuti" la una dintre cele mai apreciate trupe de rock din Romania. Locatia aleasa pentru concert, clubul "Jukebox" a fost o alegere foarte inspirata avand in vedere multimea de fani veniti la aceasta lansare.

Steelborn au deschis seara cu piesa "Nimic Nu Ma Atinge" si inca de la aceasta prima piesa mi-am dat seama ca fanii din primele randuri erau familiarizati cu versurile trupei lor preferate. Rar mi-a fost dat ca la concertele cu trupe romanesti sa vad niste fani asa devotati cum sunt fanii trupei Steelborn. Jos palaria pentru un public minunat!! Steelborn s-au ridicat la inaltimea asteptarilor si chiar mai mult, ei debordand de energie chiar si dupa o pauza asa lunga de activitate concertistica.

Dupa alte cateva piese de pe "Trup de Apa" am avut parte si de un prim cover al serii la piesa "Open Your Eyes" a celor de la Guano Apes. Vocea Aurei este punctul forte al trupei dar baietii tin pasul cu ea si nu se lasa mai prejos, astfel ca am avut parte de un show rock total. Nu au lipsit nici baladele, asa ca am avut parte de piesa "Poveste", e piesa sensibila pe care vocea Aurei se potriveste perfect. Piesele "Tu", "Trup de Apa", "De Ce", "Hello", "Stop" au fost si ele incluse in setlistul concertului de lansare.

Nu au lipsit nici momentele in care Steelborn au avut invitati de seama. Asa cum a spus si Aura in concert, au avut invitati pe unul dintre cei mai mari chitaristi din tara (si anume Balaurul de la Trooper), unul dintre cei mai simpatici rockeri (Cristi Hrubaru) si o voce exceptionala (Coiotul de la Trooper). Cristi Hrubaru a cantat cu Aura si Balaurul "Love of My Life" (Queen) si le-a iesit foarte bine! Dupa acest moment, Balaurul a ramas pe scena alaturi de instrumentistii Steelborn pentru a canta impreuna piesa "For The Love Of God" (Steve Vai).

Aura si Coiotul au incins publicul si scena cantand "Fire It Up" (Black Label Society), publicul aclamandu-i minute in sir. Un duet superb in care vocile celor doi s-au impletit perfect!

Finalul acestui concert se apropia cu pasi repezi. Piesa "Un Nou Inceput" a fost momentul de maxim al acestui concert, moment in care publicul a cantat fiecare vers impreuna cu Aura si baietii. Din punctul meu de vedere, publicul Steelborn este al 6lea membru al trupei!

"Zombie" (Cranberries) si "Highway To Hell" (AC/DC) au incheiat petrecerea de lansare, unul dintre cele mai frumoase concerte cu trupele romanesti la care am asistat. O sa mai auziti cu siguranta de Steelborn (asa cum a spus si Cristi Hrubaru in concert), o trupa ce a demonstrat deja ca isi merita locul intre cele mai bune trupe rock din Romania. Eu am toata increderea ca o sa ne revedem cu ei si cu ocazia lansarii urmatoarelor albume ale trupei.

Hai cu rocku'!

Niciun comentariu: