luni, 9 aprilie 2012

Cronica Primal Fear, Brainstorm si Palace in Silver Church

Trupe dintre cele mai bune din liga heavy metalului ne-au dat intalnire la Silver Church si eu nu puteam sa ratez aceast eveniment. Metal Nation Tour 2012 s-a oprit la Bucuresti pe 8 aprilie si ni i-a adus pe scena pe cei de la Primal Fear, Brainstorm si Palace.

Locatia s-a dovedit a fi o alegere perfecta pentru un concert de metal si rockerii au spus prezent in numar indeajuns de mare incat sa umple incinta clubului. Sonoritatiile heavy metal s-au facut auzite si inainte de concert si in timpul schimbarii trupelor, probabil pentru a incalzi si mai tare fanii veniti la concert.

La orele 20.00 si un pic s-a dat drumul la treaba si trupa germana Palace a urcat pe scena. La prima vedere, mi-au captat atentia prin vestimentatia lor si vocea perfecta ce parca fusese modelata pentru a suna in ritm de heavy.

Cu chef de cantat, Palace au fost o prezenta placuta pe scena, cu o muzica "in dulcele stil heavy". Mi-a placut basistul lor, desi parea un pic rupt din decor cu tricoul sau cu Pantera. Trebuie sa mentionez ca nu ii ascultasem inainte de acest concert si probabil, nici de acum inainte nu se vor regasi in playlisturile mele dar mi-au facut o impresie buna. Au mers la fix, numai bine sa ne pregateasca pentru ce avea sa urmeze.

Cand Brainstorm au acaparat scena, multimea i-a aclamat cu urale. La a 3a prezenta in Romania, formatia germana a avut parte de fiecare data de un public minunat (asa cum ne-a marturisit chiar Andy Franck) si nici nu este de mirare ca s-a intamplat asa, fiindca muzica lor te prinde ca intr-un fel de vraja si te trezesti ca dai din cap cu ei fara sa vrei.

Andy a fost un showman priceput si foarte expresiv, facandu-ne sa zambim de multe ori (s-a intors de mai mult ori spre separeul unde stateam noi si ne facea diverse semne). Din setlist nu au lipsit piese precum "In The Blink Of An Eye", "Shiva's Tears", Below The Line" sau "Highs Without Lows". Deschisi, simpaticii nemti au stat dupa concert la poze si povesti cu fanii. Cu siguranta, o trupa ce s-a simtit bine pe scena si pe care probabil, o vom mai vedea in concert in Romania.

Si a venit si vremea capului de afis, Primal Fear!! Ralf & compania s-au abatut ca un urgan si au lovit fulgerator, in aplauzele fanilor. L-am remarcat imediat pe tobosarul trupei, Randy Black (ex-Annihilator), un maestru al tobelor, ce nu putea sa nu aiba un solo pe masura. Aceasta a venit pe la jumatatea show-ului, dupa piese precum "Strike", "Nuclear Fire", "Seven Seals" si "Black Sun".

Daca mie prima parte mi s-a parut destul de liniara si nu m-a impresionat foarte tare (dupa ce vezi multe nume mari, e destul de greu sa te mai impresioneze ceva asa usor), dupa solo-ul de tobe, show-ul a luat-o pe un fagas ce m-a prins complet in mreje. Medley-ul format din "Where Angels Die", "Demons & Angels" si "Angel In Black" a sunat perfect, fiind urmat de imnul turneului, piesa "Metal Nation".

Momentul de maxim si cel care mi-a placut extrem de mult a fost piesa "Fighting The Darkness" si de acolo si pana la final, m-am lasat purtata total de val si de muzica Primal Fear. "Metal Is Forever" ne-a spus parca propria poveste si toata nebunia s-a incheiat cu doua piese in forta, interpretate la bis in uralele fanilor ("Bad Guys Wear Black si "Chainbreaker"). A fost cu siguranta un concert memorabil pentru toti cei prezenti la concert.

Trebuie punctat ca si organizatoric, totul a mers ca pe roate. Nici un pic de intarziere, acces fara pic de dificultate, numai de bine si multumiri celor de la Promusic si Maximum Rock pentru ca au facut posibil acest eveniment!

Niciun comentariu: