duminică, 4 martie 2012

Cronica Trooper si Blue Pulse in Hard Rock Cafe, 3 martie 2012

Nici nu a venit bine primavara ca s-au si inmultit concertele ca ciupercile dupa ploaie. Trooper a dat startul pe 2 martie in Buzau la turneul Rock Jukebox, un concept interesant prin care publicul este cel care alege piesele din concert dintr-o lista destul de consistenta.

Turneul s-a oprit pe 3 martie la Bucuresti in Hard Rock Cafe. Vreau sa precizez ca desi Hard Rock Cafe este o locatie costisitoare pentru publicul de rock, mie incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult acolo (sunet bun, lumini bune, o scena mare).

La masa am primit si o lista cu piesele de ales pentru concert si am ales cam 5 piese pentru coveruri si cate o piesa de pe fiecare album Trooper. Spre bucuria mea, aproape toate coverurile alese de mine s-au regasit in setlistul concertului.

A fost si o trupa de deschidere, niste pusti cu media de varsta 16 ani, Blue Pulse. Ne-au cantat toate piesele de pe primul lor EP si pot sa spun ca suna foarte promitator. Ma bucur mult ca au aparut mai multe trupe formate din adolescenti talentati si foarte buni in ceea ce fac, avem astfel o speranta ca rockul merge mai departe in directia cea buna. Sper sa ii mai prind in concerte fiindca mi-au facut o impresie foarte buna.

"Rock You Like A Hurricane" (Scorpions) a dat startul unei uriase petreceri rock'n'roll la care Trooper au fost mai mult decat un jukebox. Coiot, Balaurul, Laurentiu, Oscar si John ne-au cantat multe hit-uri rock ce au binedispus publicul. S-au cantat intr-un glas "It's My Life" (Bon Jovi), "You Shook Me All Night Long" (AC/DC), "Living After Midnight" si "Touch Of Evil" (Judas Priest), "I Want It All" (Queen), "Rock'n'roll"(Led Zeppelin), "I Remember You" (Skid Row), "Here I Go Again"(Whitesnake), "Soldier Of Fortune"(Deep Purple). In fata scenei si-au facut aparitia inca de la inceputul concertului cei mai infocati fani, ce au cantat si au dansat tot concertul si nu s-au lasat intimidati de oamenii ce stateau la mese in spatele lor. Mie imi este greu sa inteleg cum poti sa stai pe scaun la un concert Trooper, dar au existat destui care au preferat varianta asta.

Am avut parte si de piese Trooper, un imn rock ("Tari Ca Muntii"), o balada ("Amintiri"), o piesa instrumentala excelenta ("Radacini De Lume") si cu siguranta, un viitor hit ("Vino Cu Mine").

Trebuie sa mai punctez si doua momente inedite, unul fiind coverul la piesa "Fear Of The Dark" (Iron Maiden) pe care Trooper au cantat-o in Hard Rock Cafe si cu Blaze Bayley in urma cu mai bine de o luna. Un alt moment, ce nu stiu daca se va mai repeta prea curand, este coverul AC/DC la piesa "Highway To Hell" pe care Trooper l-au cantat impreuna cu 2 invitati de seama: Cristi Hrubaru si Lucian Boariu de la Rock FM.

A fost o seara excelenta pentru rock, o atmosfera calda si prietenoasa asa cum intalnesc mereu la concertele Trooper. Sunt sigura ca toata lumea a plecat cu zambetul pe buze de la acest concert, asa ca Trooper si-au atins scopul si de data asta.

O galerie foto a acestui eveniment gasiti aici: http://www.letsrock.ro/reviews_Galerie+foto+Trooper+si+Blue+Pulse+in+Hard+Rock+Cafe+3+martie+2012_373.html

Niciun comentariu: