joi, 19 mai 2011

Aventura cu apartamentul

Este cam gata de-acum si ma simt usurata ca s-a terminat cu bine (am semnat azi contractul de vanzare-cumparare). Dar pana aici a fost drum lung...

Cautarile cu apartamentul au inceput acum vreo doua luni dar nebunia a inceput efectiv o data cu semnarea antecontractului. Intr-o sambata ne-am dus si am vazut 3 apartamente, tot atunci am fost si la Timon (Targul imobiliar) si pana seara, m-am decis asupra unuia dintre cele 3 apartamente vazute. Planul casei l-ati vazut intr-un post anterior, locatia exacta pe harta este Sos. Colentina nr. 16, Sector 2, Bucuresti.

Cei de la agentia imobiliara (una mare si cu fite cat cuprinde) mi-au luat un comision de 3% din valoarea apartamentului pentru intermedierea tranzactiei. Ce au facut ei in banii astia? Nu mare lucru, au mutat niste hartii de colo-colo si au aparut de vreo 3 dati: cand am vazut apartamentul, la semnarea antecontractului si semnarea contractului final.

In fine, daca ar fi fost numai astia ar fi fost usor. Dar au mai fost multe probleme cu notariatul - pana mi-au scos extrasul de carte funciara a durat de am imbatranit (s-a nimerit sa-mi trebuiasca si in perioada cu Pastele ce-i drept). Banii dati la notariat pentru contracte si ce a mai fost: undeva la 65 de milioane.

Si-apoi bineinteles, nici cu banca nu se putea sa fie totul perfect. I-am facut maica-mii o procura notariala sa ma reprezinte in fata bancii sa nu ma duc pana acasa de fiecare data cand era o hartie de semnat. Procura a fost facuta dupa un model pus la dispozitie de banca dar ghiciti ce, in final s-a dovedit ca nu a fost acceptata de banca asa ca a trebuit sa ma duc intr-o seara pana acasa si sa semnez actele. Asta s-a intamplat la o saptamana dupa ce am depus tot ce trebuia. Sa nu iti vina sa ii bati?

Avand in vedere cele de mai sus, trebuie mentionat ca la banca creditele alea ipotecare de zic ei ca ti le dau imediat, dureaza vreo 2 saptamani sa se se aprobe.

Nici nu vreau sa ma mai gandesc acum cate ganduri negre si nervi mi-am facut cu toate astea.

Sa vedem acum continuarea cu furnizorii de servicii (curent, gaze, internet si ce-o sa mai fie). Incepe alta distractie..

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitariii! ma bucur tare mult pt tine, astept sa ma inviti in vizita. Pup Cris P