sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Lansare Trooper "15" Bucuresti, 18 noiembrie 2010

Trooper au scris din nou istorie!

Stiam ce avea sa urmeze (doar am fost la concertul din Targoviste), stiam pentru ca chiar ei imi spusesera ca 18 noiembrie este ziua cea mare in care se va vedea daca munca lor a meritat, stiam ca o sa fie o pagina importanta in istoria rock-ului romanesc...

Toti cei 15 ani au inseamnat pentru Trooper o crestere continua atat muzicala cat si in popoularitate. La fiecare concert Trooper regasesc cu placere prieteni pe care i-am vazut si la concertele anterioare si aproape mereu oameni noi care odata ce ii vad pe Trooper pe scena, revin negresit la toate concertele lor.

Dar sa ne intoarcem la ziua lansarii, cand odata cu sosirea mea la The Silver Church am vazut ca deja se formase o coada la intrare. Cei de la Blackhawk Security au fost si de aceasta data la datorie alaturi de rockerii spectatori.

La intrare, toata lumea primea discul "15", disc live inregistrat de Trooper in 2009 de lansarea albumului "Vlad Tepes - Poemele Valahiei". Primul lucru pe care l-am observat in The Silver Church a fost faptul ca primul rand din fata scenei era deja ocupat de oamenii care s-au dus glont acolo de cum au ajuns.

Cat timp am socializat cu prietenii, spatiul s-a umplut de fani astfel incat am stiut ca venise vremea sa ma duc in fata (asta pentru ca aveam de gand sa fac si poze). Moment ales la fix pentru ca atunci si-au facut intrarea pe scena si ai nostri prieteni Trooper.

Aplauze si incurajari dinspre public au venit chiar de la prima piesa, astfel incat cred ca eventualele emotii s-au risipit repede. Atmosfera incendiara in fata, headbanging la unison, presa la datorie cu aparatele foto indreptate spre scena si multe zambete - cam asta a fost vazut din public de unde am stat eu. Pe scena in schimb, am admirat acel "match made in heaven" de 5 muzicieni care prin ceea ce canta si felul unic cum o fac, iti bucura sufletul si ajungi in starea aia in care simti muzica vibrand odata cu tine.

Dupa cateva piese propri Trooper a urcat pe scena primul invitat al serii, nimeni altul decat Leo Iorga (Compact) alaturi de care baietii au cantat doua coveruri: "Here I go Again" (Whitesnake) si "It's my life" (Bon Jovi). O legenda vie a rockului, Leo le-a urat si el "La multi ani!!" Trooperilor in uralele fanilor.

A urmat o trecere prin albumul "Vlad Tepes - Poemele Valahiei", moment la care Trooper au fost acompaniati de Sabin Boghici la clape (Sabin este si cel cu care au inregistrat clapele pe acest disc). Pentru mine, momentul Vlad Tepes a fost partea cea mai frumoasa a concertului. Am cantat fiecare vers, am dat din cap, iubesc piesele astea la fel de mult ca atunci cand le-am ascultat prima data la Sighisoara anul trecut.

Trooper au avut-o invitata si pe Vanda (Fortress of faith), cu ea cantand o piesa de-a lor, mai exact "Cat am asteptat". Imi place mult aceasta piesa de pe albumul "Rock'n'roll pozitiv" dar versiunea cu voce feminina nu s-a ridicat la asteptarile mele. Nu stiu, pur si simplu mie nu mi-a sunat vocea feminina asa cum imi imaginam eu ca trebuie sa sune pe aceasta piesa.

Am mai avut parte si de niste cover-uri la "I want to break free" (Queen) si surpriza serii "Highway to hell" (AC/DC) cantata impreuna cu Cristian Hrubaru. Desi mai mult a gesticulat decat a cantat, Hrubaru a fost o prezenta frumoasa si de efect pe scena. Rock!

Dintre piesele Trooper din playlist m-am bucurat sa aud "O viata este prea mult", "Cantecul lebedei", "In stele", "Old school baby", "Inca o lupta".

"Strigat" a incheiat o seara magica, un capitol din istoria rock-ului romanesc, 15 ani de muzica si amintiri. Multi ani inainte le doresc, sa ne vedem cu bine la urmatoarele aniversari!

Nu uitati ca ne-ati promis, prieteni...

4 comentarii:

Andrei spunea...

ai uitat sa zici de blood brothers :D

Lenore spunea...

Am uitat!

Sa zicem ca se subintelege ca suntem blood buddies :p.

logical spunea...

de departe cea mai bună cronică a ta :)

și cel mai bun concert al lor...

Lenore spunea...

Merci Logical. Asteptam si cronica ta! \m/