marți, 25 septembrie 2012

Cronica Rezident EX si Desant la Arenele Romane, 21.09.2012

Rezident EX in sfarsit la Bucuresti, un 21 septembrie atat de mult asteptat de fanii lui Kempes de toate varstele a venit si a trecut ca un vis frumos. Vremea nu se anunta favorabila in dimineata zilei de vineri dar pe parcurs s-a dovedit ca ne-am facut griji degeaba, neavand parte de o ploaie in toata regula la concert.

Arenele Romane au fost o alegere potrivita pentru acest concert, acomodand fara probleme multimea de peste 1.500 de suflete. Intrarea in incinta s-a facut repede, startul la cantat s-a dat insa cu o mica intarziere fata de programul anuntat.

Desant din Timisoara au avut rolul de a deschide seara. A fost un concert special pentru ei, momentul lansarii in Bucuresti al albumului de debut "Joc De Noroc". Pentru noi a fost al treilea concert pe care-l vedem cu carismaticii Desant si putem spune ca am devenit fani de la prima vedere si ascultare, la acest concert fiind deja la stadiul in care am cantat cu ei cap-coada versurile pieselor "Joc De Noroc", "Zori De Zi" sau "Zbor".

Un rock in stil old-school, ce te prinde imediat si iti ramane in minte, o prezenta exploziva ce nu te lasa sa privesti in alta parte, Desant nu sunt doar trupa lui Alin Achim (ex-Cargo) ci o gasca ce canta rock asa cum simte (si le iese de minune). Sectia ritmica este una de exceptie, foarte expresivi, Mihai si Alin reusesc sa-si castige imediat publicul de partea lor. Chitara, vocea si clapele completeaza perfect trupa. Au cantat cu vana, dar cu toate astea publicul era inca destul de inghetat si apatic.

Pauza dintre trupe a fost momentul in care organizatorii au oferit publicului cateva premii prin tragere la sorti.

Kempes (alaturi de Rezident EX de data asta), avea sa vina din nou pe o scena din Bucuresti dupa mai mult de 9 ani de absenta. Vizibil emotionat, dar stiind pe ce se bazeaza (o trupa de exceptie langa el, propria voce inegalabila asa cum o stim), si-a facut intrarea in aplauzele publicului pe piesa "Buletin De Stiri". 

Emotie la superlativ. "Kempes, te iubim!", raspunsul venea inevitabil de pe scena "Si eu!!", "Kempes, ne-a fost dor de tine!"..."Si mie de voi!!". Concertul a fost unul de exceptie, piese precum "Soldatul Cazut" sau "Catedrala Sufletului" fiind deja piese de rezistenta din repertoriul ex-Rezidentilor. Un moment special a fost piesa "Iarna", cand sute de oameni au agitat chei pentru a simula sunetul clopoteilor.

Tavi Iepan a preluat o mare parte din comunicarea cu publicul, prezentand piesele rand pe rand. Chiar daca nu au avut multe concerte impreuna, Rezident EX suna ca a o trupa matura din punct de vedere muzical si au fost aclamati indelung. Chitaristul Matthias Lange ne-a aratat cat este de talentat la a manui acest instrument si a fost cu siguranta o prezenta ce nu putea fi trecuta cu vederea.

Momentele de maxim ale concertului, nu pot spune ca unul a fost mai presus de celalalt, au fost piesele "Povestiri Din Gara"si "Brigardierii". Arenele au explodat si concertul s-a transformat intr-o mare de oameni ce sareau si cantau in ritmul muzicii. O imagine incredibila de pe scena si din public, de asemenea.

Doua piese la bis nu au parut suficiente pentru a compensa apetitul fanilor. Prin urmare, Rezident EX le-au dat intalnire celor mai infocati fani in clubul Ageless pentru un after-party, o poza si-o poveste. Nu stiu despre altii, dar eu am impresia ca povestea Rezident EX nu se incheie aici. Este inceputul perfect al unei trupe ce este asemenea unei mari iubiri, o iubire sincera a muzicii si frumosului, o iubire ce nu se stinge niciodata.  


Niciun comentariu: