duminică, 20 noiembrie 2011

Cronica Alter Bridge @ Kesselhaus (Munchen) 16.11.2011

De fiecare data cand am ocazia sa mai plec din tara, chiar si pentru cateva zile, imi place sa imi caut si cate un concert si sa traiesc experienta unui astfel de eveniment ca spectator. Nu am prins foarte multe evenimente in afara, dar anul asta am avut noroc sa prind cateva trupe in concert care imi plac foarte mult si care inca nu ne-au calcat plaiurile mioritice. Este si cazul trupei americane Alter Bridge, pe care am avut ocazia sa o vad pe 16 noiembrie la Kesselhaus in Munchen.

Concertul se anunta interesant, mai ales ca era sold out cu mai bine de o luna inainte. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu Alter Bridge, ei sunt o trupa formata din fosti membri ai trupei Creed si Myles Kennedy (simpaticul vocalist ce colaboreaza in ultima vreme cu Slash). Au trei albume la activ dintre care ultimul, "AB III", lansat in 2010.

Am ajuns la club destul de tarziu, cu doar 10 minute inainte ca trupa din deschidere sa dea startul showului. Am intrat fara probleme si am descoperit o mare de oameni intr-o hala imensa. Dupa estimarile mele, erau undeva la 2.500 de fani Alter Bridge si mult mai multi baieti decat m-as fi asteptat. N-am mai stat sa caut garderoba dar am aruncat un ochi din zbor spre standul de merchandise bine aprovizionat de langa intrare (aveam sa fac o oprire acolo la finalul concertului). Mi-am facut loc cu greu prin multime si m-am pozitionat central in asteptarea concertului ce statea sa inceapa.

Trupa ce a insotit Alter Bridge in acest turneu european este Black Stone Cherry, tot o trupa americana. Desi eram total nepregatita pentru aceasta trupa din deschidere, au reusit sa ma binedispuna si mi-a placut ceea ce am auzit. Experienta de 10 ani a trupei si-a spus cuvantul si au fost foarte bine primiti de catre publicul german. Cu un setlist ce a inclus aproape 15 piese, Black Stone Cherry nu au fost doar o trupa de deschidere ci aproape un co-headliner. Din ce am recunoscut la concertul lor: cateva acorduri din "Iron Man" in intro-ul unei piese de-a lor, un cover Muddy Waters si "Sweet Home Alabama" (Lynyrd Skynyrd).

In pauza dintre trupe, am sperat sa se mai dispereseze publicul din fata scenei ca sa imi fac loc mai in fata dar nu am avut norocul asta. Nemtii asteptau Alter Bridge cu emotie si cu daruire si se abtineau chiar si de la bere.

Alter Bridge au inceput cu "Slip to the Void" si linistea s-a asternut in sala, se auzea numai vocea soptita a lui Myles. Jumatatea piesei a adus explozia de energie si chitari electrice in Munchen si sute de voci s-au facut auzite. Nu ma asteptam la un public asa dedicat acestei trupe dar se pare ca cele 3 concerte din Germania din acest turneu nu au fost suficiente pentru nemti. De-a lungul concertului, Myles a multumit publicului si a declarat ca nemtii sunt un public extrem de nebun si pasional.

A fost un concert pe care l-am trait la cote maxime, am cantat cot la cot cu trupa, am aplaudat si m-am miscat tot concertul in ritmul muzicii pe care o iubesc. Nu a fost nevoie ca trupa sa vina cu un show vizual nemaivazut, au venit doar ei si au cantat iar muzica a fost tot ce imi doream de la trupa asta. Ne-au purtat prin toate albumele lor, au avut un moment acustic absolut divin (in care Myles a cantat "Watch Over You" si "Wonderful life"), au sunat mult mai bine decat pe disc si au transmis multa dragoste prin piesele lor.

Dupa "Isolation", au parasit scena doar ca sa se reintoarca peste cateva minute pentru bis. "Open Your Eyes", urmat de un "dueling guitar solo" al lui Myles cu Mark Tremonti si "Rise Today" au incheiat o seara perfecta in toate punctele de vedere. Trebuie sa mentionez ca sunetul a fost foarte bun pe toate durata showului.

Cand am plecat de la concert nu am putut sa nu ma gandesc cam cat public ar strange trupa asta in Romania la un concert. Vom vedea, la momentul la care se va materializa.

Pana atunci, thumbs/horns up pentru Alter Bridge si hai cu rocku'!

Setlist Alter Bridge:

1. Slip to the Void
2. White Knuckles
3. Ghost of Days Gone By
4. I Know It Hurts
5. All Hope Is Gone
6. Metalingus
7. Broken Wings
8. Come to Life
9. One Day Remains
10. Coeur D'Alene
11. Ties That Bind
12. Wonderful Life
13. Watch Over You
14. Blackbird
15. Find the Real
16. Isolation

Bis:

17. Open Your Eyes
18. Guitar Solo (Myles & Mark)
19. Rise Today

Niciun comentariu: