joi, 16 iunie 2011

Not a nice guy but a magnificent show!

Legenda rock Alice Cooper ne-a mai facut o vizita, dupa concertul electrizant de la Romexpo din 2007. Turneul "No more Mr. Nice Guy" s-a oprit si la Bucuresti, mai exact la Arenele Romane, pe 14 iunie. A fost un concert superb, cei care nu ati venit ati pierdut unul dintre cele mai bune show-uri pe care le-a vazut Romania ultimilor ani.

Am avut parte si de o trupa de deschidere, Iris. Concertul Irisilor mi s-a parut lung si plictisitor, ei cantand multe piese de pe ultimul album cu care recunosc ca nu prea eram familiarizata. Cu toate acestea, au avut un concert bun si au reusit sa stranga foarte multe aplauze din partea publicului. Dintre piesele mai vechi pe care le-au cantat amintesc "Tot zbor", "Floare de iris", "Lady in black".

Un pic dupa ora 21, insusi Alice Cooper a dat startul nebuniei ce a inceput in acordurile piesei "The black widow", dupa caderea cortinei. Ca un dirijor, Alice a condus atat instrumentistii de pe scena cat si publicul de-a lungul concertului ce a inglobat momente teatrale, momente horror, momente amuzante, nu i-a scapat nimic magnificului showman.

Fiecare piesa a avut povestea ei si a fost o nebunie de la prima la ultima piesa. Playlistul a cuprins atat piesa clasice ("I'm eighteen", "Billion dollar babies","Feed my Frankenstein", "Poison") cat si piese mai noi, precum "Brutal Planet" sau "I'll bite your face off".

Alice a fost intr-o forma exceptionala, a cantat foarte bine iar show-ul vizual a fost doar completarea perfecta a celui auditiv. Sarpele boa vehiculat in presa si-a facut aparitia la piesa "Is it my body" cand a stat incolacit in jurul gatului si pe umerii lui Alice. Pe langa acesta, din recuzita au mai facut parte un manechin, un "fotograf" din presa rock (ce a sfarsit injunghiat de sabia lui Alice), o mascota de aproape 3 metri (ce a aparut la piesa "Feed my Frankenstein"), nelipsita ghilotina, imense baloane colorate pline cu confetti, haine cu tinte, camasi pictate cu sange si chiar steagul tricolor fluturat in timpul bisului.

Un moment deosebit a fost si piesa "School's out" ce s-a terminat pana la urma cu o imbinare cu nu mai putin celebra "Another brick in the wall". La bis au fost "Elected" si "Fire", un cover dupa Jimi Hendrix. Am fost atat de vrajita de spectacol incat nici nu am bagat de seama ca Alice a fost sarac la vorba cu publicul roman, el multumindu-ne pentru aplauze si entuziasm abia inainte de bis.

Publicul, in jur de 2500 de oameni dupa estimarile mele, a fost unul dedicat 100% artistului de pe scena si muzicii acestuia (in fata toata lumea canta, aplauda si dadea din cap) . Mie mi-a placut enorm concertul si voi merge oricand sa-l revad pe Alice pe scena.

Alice Cooper canta rock pana la moarte (si chiar si dup-aia)!

Setlist:

1. The Black Widow
2. Brutal Planet
3. I'm Eighteen
4. Under My Wheels
5. Billion Dollar Babies
6. No More Me. Nice Guy
7. Hey Stoopid
8. Is it My Body
9. Halo of Flies
10. I'll Bite Your Face Off
11. Muscle of Love
12. Only Women Bleed
13. Cold Ethyl
14. Feed My Frankenstein
15. Clones
16. Poison
17. Wicked Young Man
18. Killer
19. I love The Dead
20. School's Out & Another Brick in the Wall
21. Elected
22. Fire

Niciun comentariu: