duminică, 6 martie 2011

Cronica Stillborn&Idol in Grill Pub

Dupa concertul Negura Bunget de joi, am facut o trecere cu 180 de grade spre un concert cu muzica ceva mai alternativa (free rock alternative dupa cum se auto-categorisesc Stillborn).

Concertul din data de 4 martie 2011 a avut loc in Grill Pub din Regie. Clubul nu cred ca are neaparat un profil rock, desi in ultima vreme am vazut ca se organizeaza mai multe evenimente de acest gen acolo.

Lume destul de putina la inceput insa pana cand au urcat Stillborn pe scena s-au strans destui simpatizanti. Dar sa o luam cu inceputul.

A fost si o trupa de deschidere, fetele de la Idol. Iulia, Laura, Catalina si Julia ne-au cantat cateva coveruri (We will rock you, I love rock'n'roll, Coming undone) si piese proprii. Din pacate, cu greu au reusit sa ridice cativa curiosi de la mese si ceva le-a lipsit in concertul asta. Poate le-am vazut eu prea des, dar se simte nevoia de ceva nou in muzica lor (piese noi, oameni noi in trupa). Mi-a fost imposibil sa nu le compar cu Stillborn care canta impreuna de mai putin timp decat ele si care au cantat de au zguduit Grill Pub-ul.

Si fiindca tot am ajuns la Stillborn, ei sunt trupa ce a castigat in 2010 concursul Maximum Rock Suport pentru Underground. De vazut i-am mai vazut anul trecut prin primavara cand abia venise Aura in trupa si atunci nu m-au prins foarte tare. Dar Stillborn au crescut intr-un an cati altii in cinci, pentru ca in 4 martie in Grill Pub am vazut o trupa ce da clasa la tot mainstream-ul muzical romanesc.

Ca sa ii cunoasteti si voi, Stillborn sunt: Aura (voce), Mihai (chitara), Alex (chitara), Robert (bass) si Catalin (tobe). Trupa are inregistrare 2 EP-uri: "Un nou inceput" (iulie 2010) si "Intr-un vis" (decembrie 2010). Va recomand calduros sa le ascultati, le gasiti la free download pe site-ul formatiei: http://www.stillbornband.ro/

Si daca o sa va placa ce auziti, sa stiti ca Stillborn live sunt de o explozie de energie si bucurie ce nu poate fi descrisa in cuvinte. Pe langa piesele propri de pe cele 2 EP-uri, ne-au cantat si o piesa noua "Stop" cu versuri in engleza ce a fost ceruta insistent la bis de fani si cateva cover-uri ce au sunat foarte bine ("Weak" - Skunk Anansie, "Wake me up when September ends" - Green day, "One" - U2, "Fire it up" - Black Label Society).

Pe Stillborn ii puteti vedea in Grill Pub si weekend-ul urmator in cadrul maratonului muzical organizat de Rockzone. Cel mai probabil ca o sa fiu si eu acolo!

Hai cu rocku'!

O galerie foto a evenimentului gasiti aici:http://www.letsrock.ro/reviews_Galerie+foto+Stillborn+si+Idol+in+Grill+Pub_170.html

Niciun comentariu: