luni, 27 iulie 2009

Sighisoara

Bucuresti, 24 iulie 2009, ora 15:45 eu modificam la un mail nenorocit si injuram printre dinti ca in 35 de minute aveam tren si daca-l pierdeam ratam unul dintre motivele principale pentru care am decis sa-mi misc fundul pana la Sighisoara. In 5 minute eram jos si m-am urcat in primul taxi pe care l-am vazut dandu-i lu nenea sofer indicatii clare "calc-o, mergem la gara sa prind trenu". In graba cu care am plecat n-am mai apucat sa ma schimb din toalele de job, erau 40 de grade in Bucuresti si eu eram in pantaloni lungi plus ca taram dupa mine ditamai bagajul.

Am avut noroc si am prins trenul la fix, bilet cu loc pauza, pana pe la Predeal m-a batut soarele in cap si mi-a facut de lucru cu o carte ce s-a dovedit mult mai porno decat parea la prima vedere. Pana la urma am ajuns in Sighi, m-au pescuit oamenii de la gara, am facut un stop la cort sa las bagajele si fuga spre cetate sa nu pierdem concertu. Cand am ajuns, performau niste unii cu chestii medievale la care nu am dat prea mare atentie, ne-am mai vazut cu ceva oameni de pe forum, a mai fost ceva concurs de miss cu niste domnite inculte si gata, asteptarea a luat sfarsit.

Skillul meu de facut loc in fata a mers si de data asta, era culmea dupa ce am batut 300 de km pana la Sighi sa fi vazut in fata ochilor numa plete de roaceri. Pe scena si-a facut aparitia si un cor, ceva decor, un Vlad Tepes cu mantie fuchsia si trupa..ah..acu vad ca de fapt vorbesc aici de juma de ecran si n-am scris numele trupei..evident, ai nostri dragi prieteni Trooper.

Vorbeam inainte cu lumea si ne imaginam ce greu o sa ne fie sa fim la un concert Trooper si sa nu stim versuri si sa nu putem canta, dar lucru asta s-a dovedit a fi o lamentare inutila pentru ca show-ul a fost incredibil, piesele noi suna de intepenesti si noi incercam sa ascultam fiecare nota, acord, vers ca sa ne ramana in minte pana data viitoare :-).

S-a cantat rock, s-a dansat (au avut niste gagici care s-au perindat p-acolo si-au facut un fel de dansu' ploii), am dat din cap, am fost mandra ca-s din Targoviste cand s-a cantat Vlad Tepes si m-am lasat vrajita de "Pas infinit" al carui ritm m-a bantuit si in urmatoarele zile cand am mai stat prin Sighisoara..

Dupa ce s-a terminat cu preview-ul noului album, baietii au dat ceva piese de referinta ca doar trebuia sa dea si roaceru' mai tare din plete (au fost chiar niste unii de s-au pus pe moseala desi chiar nu cred ca era cazul..in fine). Chestia cu datul din plete am facut-o si eu cu aceiasi placere ca de fiecare data. Au fost "Nu mai conteaza", "Doar a mea", "Amintiri", "Tari ca muntii", o bucata mica din "Hey tu" pe care se prezinta trupa de obicei ;)) si un super bis cu un "Strigat" cat s-auda toata Transilvania. Probabil uit ceva dar au trecut totusi 3 zile care credeti-ma ca n-au fost deloc usoare :)).

Dupa Trooper ne-am dus sa mancam ceva, eu fiind realmente lesinata de foame. Pe drum spre food, am dat de toneta de tricouri cu roace de unde ne-am achizitionat fiecare cate un tricou in cinstea concertului gata terminat. In continuare, ne-am mai plimbat un pic prin cetate, i-am innebunit pe oameni cu starea mea de hiper-aberat deoarece bagasem o cafea si pe la 3, rapusi de oboseala ne-am retras la cort. Incet incet, pe masura ce mai apareau oameni la cort, acesta a devenit neincapator fiind supra-populat. Am murit de cald si de dormit nu prea am reusit avand in permanenta distractia asigurata de vecinii de la celelalte corturi. Da nu-i bai ca cineva de la noi din cort i-a delectat si pe ei cu oarece show mai spre dimineata :))).

Pe la 8 de dimineata deja era mult prea cald in cort asa ca am zis sa nu mai lungim agonia si sa rise&shine ca doar urma o zi lunga. O zi lunga de cautat umbra si de baut multe ceaiuri si ape ca doar nu e bine sa bei alcool pana n-apune soarele si cat te bate in cap :). Ne-am distrat cu lenevit pe iarba (picnic!), am mers pe la gara sa ma luam niste amici, am jucat Flori, fete si baieti :))), ne-am urnit cu greu sa mergem sa mancam ceva, m-am plimbarit pe stradutele pitoresti ale cetatii, am urcat pana suuuusss de tot si ne-am facut poze, pacat ca ne uitasem tocurile acasa nu ca altele :))))).

Am avut o tentativa de alcoolizare dar nu prea ne-a iesit, am zacut p-acolo prin ierbi, am mancat popcorn si ne-am lasat goniti pe la 3 si ceva de o tentativa de ploaie. Deci ploaia aia a fost o rusine pe langa ploaia de saptamana trecuta de la Garana...

Cand am ajuns la cort, la berasa din camping era un adevarat concert Iris, cu o groaza de-alde Minculescu' reincarnati..."beibiiiiiiiiiii....beibiiiiiiiiiiiiiiiiii"... La cort situatia s-a aglomerat iar, eu am gresit sacu de dormit (da pe bune c-a fost o greseala), pana la urma am lesinat si m-am trezit la ora 11 ziua. Firar sa fie, s-a cam terminat si cu Sighi de acu. Am strans bagaje, mi-a strans Sasa sacu (plecaciuni:*) ca eu eram incapabila, am mers iar sa mancam si de data asta chiar am nimerit chestii buuuuneee de papat.

Uf, ce repede s-a dus si weekendul asta. Deja pe tren eram super nostalgici si ne gandeam "oare unde mergem weekendul viitor?".

Urmeaza ceva post cu poze, stati pe-aproape :-).

5 comentarii:

mycoderma_aceti spunea...

beeeeeeeeeeeeibi,
beeeeeeeeeeeeibi,
beeeeeeeeeeeeibi...
...tu vei fi a mea!...

Lenore spunea...

Chiar ieri cand am ajuns acasa am vazut ca au fost Iris la Coke Live, deci se pare ca au si reinceput seria cantarilor..

Andrei Vajna II spunea...

Pai ce bai, nu-s Trooper in stare sa cante de sa se auda pana in Banat? Sau Banatul nu merita sa se auda si la ei? Sau ce vrei matale sa spui acolea? Ha?

Lenore spunea...

Vroiam sa spun ca stiu in ce regiune ma aflu. Avand in vedere ca Trooper is doar "tari ca muntii" si nu "mai tari ca muntii" ma indoiesc ca s-a auzit ceva pana in Banat.

Andrei Vajna II spunea...

Normal.... Numa ManOwaR is Louder than Hell.