duminică, 1 martie 2009

One wild night

Ieri seara in Targoviste in club Underground am asistat la inca o cantare memorabila, distractia fiind asigurata de trupele IDOL, Incipient, Chrom Dioxid si Trooper. Imi luasem biletul inca de acum o saptamana si pana in ziua concertului deja aveam un chef nebun de dat din plete si cantat pana la ragusire (ceea ce s-a si intamplat).

Cand am ajuns in bar inca se faceau probe de sunet, dar curand s-a dat drumul la lume si barul s-a umplut pana la refuz de oameni nerabdatori sa-si auda trupele preferate. Cu putin noroc mi-am adjudecat un loc pe unul dintre scaunele inalte de la bar si asa am reusit sa vad tot ce s-a intamplat pe scena!

IDOL

Fetele de la IDOL ma surprind cu fiecare concert prin progresul pe care-l fac si prin piesele noi. Cu toate ca au avut multe concerte in ultima vreme, eu nu le mai vazusem de la lansarea ultimului album Trooper, adica din noiembrie anul trecut.

Concertul a inceput in forta, inceputul m-a prins undeva in spatele clubului unde fugisem sa iau niste aer dar mi-am facut repede loc in fata cand am auzit primele acorduri. Pe langa piesele proprii ale fetelor, care personal imi plac foarte mult, fetele ne-au mai incantat si cu doua coveruri la binecunoscutul Paranoid ce a declansat o isterie generala in bar la sfarsitul concertului lor si Rock you like a hurricane de la Scorps care pentru mine a fost o surpriza foarte placuta.

De asemenea, un mare bravo pentru prestatia excelenta a fiecareia dintre fete si le mai asteptam sa cante in Targoviste cat mai curand.

Incipient

Alta trupa tanara pe care nu o mai vazusem in concert de o groaza de vreme. Tin sa mentionez ca-s fan cu state vechi a acestei trupe asa ca daca o sa ii elogiez peste masura va rog sa ma scuzati da cu preferintele omului nu te pui:P.

Un mare plus pentru aceasta trupa este vocea lui Andrei, care merita toate aplauzele fetelor care sunt sigura ca nu le-a primit numai pentru ghioceii oferiti in club :). M-am bucurat mult sa ascult piesele vechi si sa topai pe coverul Blur. Mi-ar fi placut sa fi inclus si piesa "Uitare" in playlist dar poate data viitoare, totusi am avut "Spune-mi".

La mai mare Vlad, Andrei, Adi si Detest!! Faceti o treaba excelenta.

Chrom Dioxid

Nici pe baietii de la Chrom nu-i mai vazusem de multa vreme pe scena. Amintiri vechi mi-au trecut prin fata ochilor cand i-am vazut pe baieti din nou, alaturi de ei mai nou s-a alaturat si Detest pentru a prelua locul liber de la tobe. Tin sa-l felicit pentru prestatia excelenta avand in vedere timpul scurt de cand canta cu aceasta formatie!

Special thanks pentru piesa "Iarna" care este printre piesele mele preferate de la ei. Stiu ca ar mai fi fost cel putin cineva care si-ar fi dorit sa fi fost ieri in Targoviste si sa fi auzit piesa asta, asa ca sper sa mai fie inclusa in playlist-urile viitoare in concerte.

Trooper

De Trooper am mai scris si probabil voi mai scrie fiindca ajung cam la 90% dintre concertele lor din Targoviste si Bucuresti. Sunt printre the die-hard fans, fiindca stiu ca au multi astfel de prieteni, cum ii numesc ei pe cei care vin cu constiinciozitate la toate concertele.

Din playlist s-au numarat: Cantecul lebedei, Amintiri, Cum vreau eu, Old school baby (pe care personal o divinizez!!!), Cat am asteptat, Inca o lupta, Tari ca muntii, Strigat, Nu trebuie sa vrei etc. Evident ca iar m-am extaziat la O viata este prea mult, pe care personal o consider o capodopera muzicala. Din playlist au mai facut parte si cateva coveruri: You shook me all night long si Highway to hell marca AC/DC, Rock'n roll de la Led Zepp si un bonus Soldier of fortune dupa ce publicul vocifera intr-una ca "noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, pana nu vom auzi inc-o piesa a voastra!!!".

Si pentru ca totul era prea misto, sor-mea s-a mai facut si cu un album Trooper I care ne lipsea din colectie (ma rog, teoretic il aveam in box-set dar e dat si inca nerecuperat de ceva vreme).

Multumim Trooper a nu stiu cata oara pentru muzica si serile minunate de concerte ce ne fac viata mai frumoasa si ne aduc o bucurie imensa in suflete.

L.E. : Se pare ca piesa celor de la Chrom care-mi place se cheama "N-ai sa poti" dar eu cred ca o sa ii zic in continuare "Iarna" pana o sa scrie ei o piesa si cu numele asta :).

2 comentarii:

sasa spunea...

booo. eu nu am mai vazut un trooper din august. snif. si au cintat crom iarna. stii ca-i piesa mea de suflet,nu ?
abia astept sa prind si eu urmatorul concert (care naiba stie cind o fi pentru mine)...

Lenore spunea...

Acu cand ajungi in vacanta de primavara vedem noi unde prindem un concert Trooper. Daca totusi n-o sa fie, fa un drum pana la Targoviste si macar iesim la o bere in Under.